STUT-/STUA-møte 8. feb. 2017

Til stede: Studieutvalget og studieadminsitrativt ansatte ved MNs institutter

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Studiedekan orienterer

I dag, 8/2, arrangerer UiO og HiOA konferansen "Jenter og teknologi", som er en konferanse som har som mål å rekruttere flere unge kvinner til høyere utdanning innenfor teknologi, realfag og IT. Se program i høyre marg.

I morgen, 9/2, er det RealKarriere, som er er en nettverksdag for MN-fakultetet. Målet med dagen er å skape kontakt mellom arbeidslivet og fremtidens talenter innen teknologi- og realfag. Se lenke i høyre marg.

Jenter og teknologi

RealKarriere

2 – Nett-tekster

Tone Skramstad, studieweb-redaktør ved MN, presenterte arbeidet med nettekstene til de nye masterprogrammene. Viktige stikkord er hvordan vi jobber for å treffe målgruppen og hvordan vi mest mulig effektivt skal formidle essensen i studieprogrammene. Tone presenterte de ulike delene programmenes nettekster består av, med tilhørende skrivetips. Tone presenterte også MNs nettsider "Veiledning for programsider" samt "Sjekkliste for kvalitetssikring av programsider". Se detaljer i Tones presentasjon i høyre marg. Se også Knut Mørkens notat om hvordan man skriver karriere-relavente læringsutbyttebeskrivelser på master-nivå (lenke i høyre marg).

Nettekster master

Hvordan skrive karriere-relevante luber for master

3 – Studiebarometeret

Yvonne Halle presenterte Studiebarometeret for 2016. Studiebarometeret gir oss årlige tilbakemeldinger på studentenes opplevde studiekvalitet på våre programmer. Ifølge Kvalitetsmeldingen skal det lages en portal som samler presentasjoner av ulike studier samt undersøkelser som studiebarometeret, arbeidsgiverundersøkelsen, underviserundersøkelsen osv. Hensikten med portalen er at studenter og andre kan finne informasjon om institusjonene og de ulike utdanningene. Resultater fra Studiebarometeret er også innført som en av de nasjonale styringsparameterene som brukes i KD’s styring av UH-sektoren. Det blir derfor viktig å følge opp Studiebarometeret fremover. Utdanningsledere får i oppgave å formidle til sine ansatte at dette er en undersøkelse som kommer til å synliggjøres mer og mer.

I diskusjonen som fulgte, ble det etterlyst en tettere og mer bevisst oppfølging av signalene som kommer i Studiebarometeret. Kan/bør vi gjøre prioriteringer i studiekvalitetsarbeidet vårt slik at vi i større grad svarer på kravene som kommer frem i undersøkelsen? Dette blir det viktig å vurdere fremover. Det ble også stilt spørsmål om hva vi er fornøyd med, bør vi gjøre en vurdering av hva som er bra/dårlig?

En hyggelig melding fra Studiebarometeret er at MN er eneste fakultet ved UiO som scorer over landsgjennomsnittet på studie- og læringsmiljø.

Se detaljer i Yvonnes presentasjon i høyre marg. Se også lenke til selve undersøkelsen i margen til høyre.

Presentasjon Studiebarometeret

Studiebarometeret 2016

Publisert 27. feb. 2017 12:44 - Sist endra 11. mars 2020 14:53