STUT-møte 15. feb. 2017

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Hanne Sølna (MN), Yvonne Halle (MN), Tom Andersen (IBV), Kristian Prydz (IBV), Bjørn Skauli (studentrepresentant), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Kristian Ranestad (MI), Arnt Inge Vistnes (FI), Gro Smistad (FAI), Cathrine Wahlstrøm Tellefsen (FI), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Jon Ove Hagen (Geo), Stian Løvold (ITS), Andreas Tandberg (MN, referent). 
Fravær: Frode Hansen (ITA)  

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Studiedekan orienterer

Solveig Kristensen var 14/2 på møte i Utdanningskomiteen (se lenke til agenda i høyre marg).  Komiteen leser Kvalitetsmeldingen til neste møte i mars og diskuterer meldingen da. Kvalitetsmeldingen sier bl.a. at alle eksamener må ha sensorveiledninger. Et viktig punkt i meldingen som utdanningskomiteen skal diskutere, er ønske om et system for merittering av undervisningsinnsats, tydeligere krav til pedagogisk basiskompetanse og andre tiltak for å styrke undervisningens status. 

Studentrepresentantene hadde også oppe saker. Blant disse var avlønning av tillitsvalgte i studentutvalgene, forvaltning av lesesalsplasser (bl.a. i forbindelse med oppussing) og rammer for arbeidsform/møtefrekvens mellom studentutvalgene og fakultetsledelsen. 

Utdanningskomiteen 14/2

2 – Digital eksamen

Fakultetskoordinator for digital eksamen MN, Andreas Tandberg, orienterte om arbeidet med digital eksamen. Særlig viktig for vårsemesteret 2017 er opprettelsen av forvaltningsorganisasjoner for digital eksamen ved MNs institutter. Se presentasjon i høyre marg.

Digital eksamen MN V17

3 – Dialogmøter om studiekvalitet

Yvonne Halle presenterte agenda for dialogmøter om studiekvalitet 2017 (se agenda i høyre marg). Det er for tiden stort fokus på kvalitet i høyere utdanning, bl.a. gjennom stortingsmeldingen «Kultur for kvalitet i høyere utdanning». Både stortingsmeldingen og andre diskusjoner om kvalitet i høyere utdanning de siste årene samsvarer med arbeidet MN-fakultetet gjør med InterAct. Det er nå viktig å få studiekvalitetsarbeidet inn som en integrert del av programutviklingen vår. 

Vi ønsker velkommen til dialogmøter om studiekvalitet med instituttene (se møteplan med datoer i høyre marg). Det vil bli avholdt en studieadministrativ arbeidsstue den 17.02 der vi sammen blir enige om og henter ut aktuell statistikk fra Tableau. Det er viktig at dette tallmaterialet blir diskutert lokalt før dialogmøtene.

Fra fakultetet kommer Solveig Kristensen, Hanne Sølna, Jean Raphael Martinez, Ellen Grøholt og/eller Yvonne Halle. Hvis det er andre personer instituttet mener det er hensiktsmessig at møter i tillegg til de som er nevnt i kvalitetsrutinene (instituttleder, utdanningsleder, programrådsledere, administrativ studieleder eller programkoordinator og studentrepresentanter), er det i orden. Møtene omhandler også kvalitetsrutiner for ph.d.-utdanningen, derfor ønsker vi at også ph.d.-utvalgsleder på instituttet skal være med.

Utdanningslederne blir bedt om å gå i dialog med instituttledere og andre om forberedelser til møtet.

Dialogmøter om studiekvalitet – agenda

Møteplan dialogmøter

4 – Studiekvalitetsmidler Hanne Sølna presenterte årets utlysning av studiekvalitetsmidler. Også for denne dekanperioden frigjøres IHR-midlene til utdanningskvalitet. Årets utlysning har en ramme på 2 600 000 kr, og det kan søkes innenfor 7 tiltak/områder. Søknadsfrist er 26/2. Se presentasjon i høyre marg  Studiekvalitetsmidler 2017
Publisert 27. feb. 2017 12:44 - Sist endra 27. feb. 2017 12:48