STUT-møte 30. januar 2019

Til stede: Hanne Sølna (MN), Solveig Kristensen (MN), Cathrine W. Tellefsen (FI), Øivind Kure (ITS), Mari Stamrud (studentrepresentant), Didrik Kruse (studentrepresentant), Knut Mørken (MN),  Frode Hansen (ITA), Arnt Inge Vistnes (FI), Jon Ove Hagen (GEO), Yvonne Halle (MN), Ragnhild Kobro Runde (IFI), Gro Smistad (FAI), Stein Kaartveit (IBV), Andreas Tandberg (MN, referat)

Fravær: Jaan Roots (KI)

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer

  • Det er NOKUT-konferanse 30/1 til 31/1 der utdanningsledelse står på agendaen. Både Solveig Kristensen og Knut Martin Mørken bidrar med innlegg og i samtaler på konferansen.
  • Canvas blir driftssatt ved UiO 1/4 2019. Solveig sitter i styringsgruppen for prosjekt digitalt læringsmiljø, og gruppa jobber for tiden med å kvalitetssikre overleveringen av Canvas til linja. Andreas Tandberg, Petter Brønstad og Helge Klaivane (IT i utdanning-gruppa) kommer til å fortsette å jobbe med faglig Canvas-støtte mot instituttene etter driftssettingen.
  • Prorektor Gro Bjørnerud Moe og Hanna Eikeli (AF) inviterer til bilaterale samtaler med fakultetsledelsene ved UiO. Hanne og Solveig skal i møte med Hanna og Gro i dag. Det kommer referat fra møtet
  • Solveig var i styremøte i LINK 29/1. LINK vil få det teknisk-pedagogiske hovedansvaret for Canvas ved UiO etter driftssettingen i april. LINK vil også få ansvaret for å forvalte kursene i universitetspedagogisk basiskompetanse ved UiO. 

 

1 – Studiebarometeret Yvonne Halle informerte om resultatet av Studiebarometeret 2018. Undersøkelsen gir oss resultater på UiO-nivå, fakultetsnivå og programnivå. MN scorer omtrent som tidligere men med en liten nedgang jevnt over. Til tross for dette ligger MN-resultatene i det høye sjiktet ved UiO sammenlignet med andre fakultet. Vi scorer også høyt i nasjonal målestokk. Resultatene for de enkelte studieprogrammene er sendt til utdanningslederne. 2018-tall for Studiebarometeret blir lansert 12/2.

 

3 – Real utdanning "Real utdanning" har et videre siktemål enn "Real undervisning" og skal handle om utdanning generelt. Det ble med innkallingen sendt et foreløpig program til Real utdanning 22/3 (se høyre marg). Vi diskuterte programmet til seminaret med studieutvalget, og så programmet spesielt opp mot tilbakemeldingene fra studentene i Studiebarometeret.  Real utdanning V19
Sak 4: Instituttkvarteret.  Kristian Ranestad (MI) meldte at det stadig blir færre studenter som tar eksamen i forhold til antall eksamenspåmeldte, på de store matematikk-emnene som MAT1100. Solveig foreslo å bestille en analyse fra MN-administrasjonen for å forsøke å finne ut av årsaken til dette. Det ble ikke konkludert med hvordan vi ev. tar saken videre.  

 

Publisert 4. feb. 2019 15:11 - Sist endra 4. feb. 2019 15:11