STUT-møte 12. juni 2019

eTil stede:Knut Mørken (studiedekan), Arnt Inge Vistnes (fysikk), Jaan Roots (kjemi), Steven Ray Wilson (kjemi), Jaan Roots (kjemi), Øivind Kure (ITS), Kristian Prydz (IBV), Frode Hansen (astro), Jon Ove Hagen (geofag), Yvonne Halle (MN), Didrick Kruse (studentrepresentant), Julie Eldøy (studentrepresentant), Hanne Sølna (MN, referent)

Fraværende: Ragnhild Kobro Runde (IFI), Kristian Ranestad (matematikk) og Gro Smistad (farmasi)

Sak Tema Sakspapirer

Orienteringer

ved studiedekan

 

 Dekanat har besluttet å lyse ut en ny fast stilling (førstelektor) som er knyttet til integrering av generisk kompetanse og særlig kommunikasjon, i utdanningene. Stillingen skal også bidra til å styrke den utdanningsfaglige kompetansen hos ansatte ref. ny forskrift for ansettelse og opprykk.

2017 kullet som er det første med de reviderte bachelorprogrammene har utviklingssemester første gang til høsten. Målet er å gi studentene nye perspektiver gjennom tlbud innen kommunikasjon, arbeidspraksis, andre fag, utveksling og UNIS. Det lages en egen nettside for dette nå.

Frafall og gjennomstrømning har et sterkt fokus både hos KD og hos rektoratet. MN er innkalt til møte med prorektor Gro 20. juni om dette temaet. 

 
Begrunnelse og klage på karakter

Nettinformasjon om begrunnelse og klage på karakter er flyttet fra fakultetsside til UiO side for å få en mer lik praksis og mer entydig informasjon. De sentrale sidene er lenket opp litt ulikt for ulike fakulteter – SV har det på emnesiden. MN har lenket det opp den sentrale siden til egen side for eksamen: https://www.uio.no/studier/eksamen/ og her er siden med informasjon: https://www.uio.no/studier/eksamen/begrunnelse-klage/.

Det er et ønske om å få kandidat til å be om begrunnelse før en eventuell klage sendes inn. Student må nå sende epost til studieadm for å få begrunnelse. Kunne det vært et nettskjema?  Utfordring med at kandidatnummer må verifiseres. Ønske om at prosessen går raskt. Tidslinjen innebærer tid fra eksamen til sensur foreligger samt at sensur kan ligge ute i 2 uker før student ber om begrunnelse. Studieadministrasjonen holder i systemet for å sikre at henvendelsen blir fulgt opp hos emneansvarlig. Men studieadministrasjonen kan også forårsake forsinkelse. Kunne det gått direkte til emneansvarlig? Studieadministrasjonen må vite når begrunnelse er gitt slik at de kan beregne klagefristen som er 3 uker fra begrunnlese er gitt. 

 
Legeattester - Øystein Bergkvam og Knut Mørken

Har regel om utsatt innlevering av masteroppgaven som er god nok men som kan få et utfyllende tillegg. Fakultetet må ikke godta alt som står i en legeattest. Viktig å utøve godt skjønn iht intensjonen bak regelen og at det utøves nogenlunde likt skjønn på instituttene. 

Vanskelig å vite hva man skal gjøre med helt generelle legeattester der det bes om lang utsettelse. Skal legeattestene være mer spesifikke ift studentens arbeidsevne for å bedre kunne vurdere omfanget på utsettelse? Kunnskapsgrunnlag for å kunne utøve skjønn. Studieadministrasjonen må også kjenne godt til dette saksområdet. Skulle slike saker avgjøres på fakultetsnivå for å utøve mest mulig likt skjønn?

Presentasjon
UNIS - Yvonne Halle

Det er sendt ut en høring om kvoter på UNIS emner med svarfrist til Yvonne Halle 12. juli. Det er fire institutter som normalt sende ut studenter: geofag, IBV, fysikk og matematikk. Alle bachelor studenter kvalifiserer til UNIS emner unntatt MAEC og IFI studenter og kan være et alternativ i utviklingssemesteret.

Opprinnelig var det et signal fra UNIS om å være forsiktig med å ønske seg plasser. Nå er det signal om å være mer offensive med å ønske plasser på emner. Vi har mange søkere på emner uten kvoter – hittil har alle fått plass.

 
Hva ForVei kan tilby utover programseminar og veiledninger- Ilan Villanger Øning i antall studenter også på master- og phd nivå som har angst og depresjoner. Stress er en hovedutfordring. Stress kan føre til angst og angst kan føre til depresjon. Botemiddelet for stress er trygghet. ForVei har bistått ansatte og nivå 4 ledere ift utfordringer med studenter og arbeidskonflikter og kan gi kurs i stressmestring, veiledning og samtaleteknikker. Enhetene kan/bør orientere om ForVei også for nye masterstudenter og phd-kandidater.  
Instituttkvarteret

Spørsmål om det nye digitale pensumesystemet Leganto også vil dekke MN-fag med fex labjournaler. Det vil det.

IBV har arrangert et undervisningsverksted = Underverk. Tone Gregers, leder av skolelaben på IBV var initiativtager. Deltagelse av stipendiater, post doc, førsteamanuenser og "veteraner". Plan om å ha kortere månedsvise workshop og et større "underverk" pr semester.  

 

 

Publisert 26. juni 2019 15:21 - Sist endra 9. juli 2019 09:18