STUT-møte 7. april 2021

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

Knut Mørken orienterte kort om situasjonen for undervisning og eksamen H21. Foreløpig er det litt uklart hva som skjer til høsten, men vi jobber med å få klarhet i situasjonen og kommer tilbake med oppdatert informasjon så snart vi kan.   

Sak 2: "Kan fusk på eksamen forhindres?"

Tone Gregers (KURT) presenterte Guttorm Sindres (NTNU) innlegg fra MNT-konferansen 2021 om hvordan fusk på hjemmeeksamen kan forhindres (se presentasjon i høyre marg).

I diskusjonen som fulgte, kom det frem at det blir viktig å oppdatere MNs informasjon til studentene, f.eks. det som står på forsiden i Inspera: I tillegg til at vi opplyser om hvorvidt samarbeid er tillatt eller ikke på denne forsiden, bør vi også definere hva vi mener med samarbeid. Vi bør også informere om hvordan studentene skal håndtere kildebruk og referanser.

Vi tar denne saken inn igjen i STUT, med forslag til tekster som beskriver momentene over. Knut og Tone tar et møte og forsøker å ramme inn dette arbeidet. 

Det ble også kommentert at MNs studentarrangement "Tenketorsdag" har blitt brukt som forum for eksamen, både i forkant av og etter eksamensperioden. Dette er et forum der det kan være nyttig å ta opp og minne om de definisjonene vi kommer fram til omkring samarbeid, kildebruk og annet. 

Fusk på eksamen

Sak 3: 

Kvalitetssikring av forelesningsopptak i Zoom

MN har hatt 2 personvernavvik i forbindelse med opptak og publisering av digital forelesning (se presentasjon i margen). Andreas Tandberg minnet om MNs retningslinjer for opptak av forelesninger, inkludert avviksinnmelding-ordningen. Knut sender ut retningslinjene til utdanningslederne etter møtet og ber dem videresende til underviserne.

[Etter utsending av e-posten, kom det innspill om at UiOs retningslinjer for publisering av digital forelesning er endret siden sist, og at det ikke lenger er samsvar mellom MNs og UiOs sider. MN har nå oppdatert sine sier, og det er nå samsvar, noe vi tok opp som sak på STUT 14/4].

Opptak og publisering digital forelesning
Sak 4: Diku-utlysning 2021

Cathrine Tellefsen (KURT) presenterte saken. Diku lyser ut inntil 67 millioner kroner til prosjekter som skal utvikle, prøve 
ut, evaluere og ta i bruk studentaktive lærings- og vurderingsformer.Se presentasjon i høyre marg.

Søknadsfrist er 24/9 kl 12. Det er Prosjektklekkeri arrangert av LINK 15/4 kl. 10–11.30, og det er søkerwebinar arrangert av Diku 8/6 kl. 13–14. 

Det er en tilsvarende utlysning for økt arbeidslivsrelevans i utdanningene. Det er sendt ut epost om disse utylysningene til instituttene.

 
Sak 5: Instituttkvarteret

Helge Balk hadde et spørsmål til de andre utdanningslederne om emner der mange av studentene får bare A-er over tid. Er det riktig strategi å gå over til bestått/ikke bestått som karakter for et slikt emne? Om noen av utdanningslederne har sysnpunkter her, oppfordres de til å ta kontakt med Helge.

 

 

Publisert 16. apr. 2021 10:33 - Sist endra 30. apr. 2021 15:06