STUT-møte 10. februar 2021

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • Knut Mørken var i går i møte i Strategisk koordineringsgruppe for IT i utdanning (SK ITU). Trine Waaktaar er ny leder i gruppen etter Sten Ludvigsen. Sakene som ble diskutert var bl.a. UiOs utlysning av porteføljemidler innen IT i utdanning for 2021 
  • Helge Balk meldte en sak om praktisering av internsensor-ordningen til instituttkvarteret.
 

Sak 2: Forslag til plan for periodiske programevalueringer

Yvonne Halle presenterte den periodiske programevalueringen (se foregående STUT-referat), med forslag til plan for hvilke programmer som evalueres når. Instituttene kan melde inn begrunnede ønsker om å ev. endre i rekkefølgen på program-evalueringene. Eventuelle tilbakemeldinger om dette sendes til Yvonne innen onsdag 17. februar. Vi har forståelse for at noen trenger litt mer tid, og vi ber de dette gjelder, om å melde fra om dette så raskt som mulig. Se Yvonnes presentasjon i margen.

Plan periodiske programevalueringer V21

Sak 3: Kontrollsamtalen 

MN innførte mulighet for en såkalt "Kontrollsamtale" H20, der faglærer etter sensur hadde mulighet til å kalle inn et tilfeldig utvalg av emnestudentene til en samtale om den skriftlige hjemmeeksamenen. Meningen med kontrollsamtalene var å ta stikkprøver for å sjekke om det faktisk var studentene selv som hadde skrevet hjemmeeksamen. Vi åpnet for innspill fra utdanningslederne om hvorvidt de ønsket å beholde kontrollsamtalen også for V21. Vi ble enige om at vi ikke viderefører kontrollsamtalen for V21.

Pga. misforståelser, har det stått i STUT-referat fra 9/12 2020 at kontrollsamtalen blir videreført også for V21. Det er nå lagt inn en merknad i det aktuelle referatet som retter opp misforståelsen.  

 
Sak 4: Instituttkvarteret

Helge Balk hadde spørsmål om internsensor-ordningen på master ved MN. Hvordan skal internsensorer sensurere masteroppgaver, hvordan skal internsensor oppnevnes etc. Helge ville gjerne ha innspill fra de andre utdanningslederne for hvordan dette blir gjort ved andre institutt. Utdanningslederne diskuterte saken og ga innspill.

Vi oppfordrer instituttene til å gjennomgå internsensor-rutinene ved eget institutt i den kommende evalueringen av masterprogrammet (se sak 2). Vi vurdere å ta internsensor-ordningen inn som egen sak på STUT.

 

 

Publisert 19. feb. 2021 16:08 - Sist endra 19. feb. 2021 21:56