STUT-møte 13. januar 2021

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. Referat Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1. Orienteringer

  • Helge Balk spurte om det kommer informasjon om retningslinjer som gjelder etter den 18/1. Torsdag 14/1 er det Instituttledermøte, og det kommer mer informasjon om retningslinjer videre etter det møtet.
  • Det er nye utdanningsledere på FAI, MI og IFI (se referat fra 6/1). Vi tok en introduksjonsrunde for de nye utdanningslederne.
  • Knut sendte ut invitasjon til å søke om studiekvalitetsmidler forrige uke. Søknadsfristen krasjer med søknadsfristen til Forskningsrådet, så søknadsfrist for studiekvalitetsmidlene er utsatt til 12/2 2021.
  • Helge E. Kleivane og Andreas Tandberg minnet om at UiO har gått over til det nye pensum- /litteraturlistesystemet Leganto våren 21. Alle undervisere blir bedt om å legge inn litteratur i systemet innen 18/1 2021. Det er ikke lenger mulig å legge inn pensumlitteratur direkte i pensumliste-sidene i Vortex. Siste opplæringssesjon er 14/1. IFI har fått utsettelse av Leganto-innføring til H21.
 

Sak 2: Muntlig tilleggseksamen for et utvalg kandidater

Etter innspill fra faglærere ønsker MN å pilotere en ny vurderingsform V21. Vurderingsformen har arbeidstittelen "Muntlig tilleggseksamen for et utvalg kandidater". Pål Edvardsen presenterte saken. Se presentasjon i margen. NB: utdanningsledernes frist for å melde inn pilotemner til Knut Mørken er satt til 20/1.

Det ble kommentert at klar og tydelig studentinformasjon blir viktig når man skal pilotere en slik løsning. For eksamener med en slik vurderingsform vil det være viktig (særlig for kommende semestre) å forsøke å få eksamensdato ikke for langt ut i semesteret. [På STUA samme dag, ble det kommentert at om denne løsningen utsatte sensur for lenge, vil det ev. kunne påvirke masteropptaket].

KURT kommenterte at om man velger en slik tilleggseksamen, er det viktig at vurderingen (som ellers) henger godt sammen med undervisningen. Studentene må kunne forberede seg på dette: Hva slags type eksamen er dette, hva skal den teste?  

Muntlig tilleggseksamen for et utvalg kandidater
Sak 3: Utviklingssemesteret

Knut Mørken orienterte om utviklingssemesteret ved MN. Det er viktig å kunne utvide perspektivet sitt når man studerer og inkludere erfaringer fra andre fagfelt, næringsliv etc. Knut trakk fram FIL1009 ssom et emne som kan være aktuelt for utviklingssemesteret. Knut er i dialog med ledelsen på andre fakultet for å få på plass avtaler som gjør at våre studenter kan ta "eksterne" emner i forbindelse med utviklingssemesteret.

Fra STUT ble det kommentert at både didaktikk-emner (LEP) og emner i entreprenørskap (IFI) kan være aktuelle for utviklingssemesteret. 

 
Sak 4: Oppsummering Korona-refleksjonsrunden Hanne Sølna oppsummerte Korona-refleksjonsrunden fra STUT desember 2020 (se presentasjon i marg).  Oppsummering Korona-året
Sak 5: Instituttkvarteret

Joshi og Ragnhild Kobro Runde (IFI) har sendt MN en e-post med spørsmål om retningslinjer for studenters publisering av undervisningsmateriell. Helge E. Kleivane har sendt spørsmålet til UiO, og MN/IFI tar et møte med UiOs jurister om dette neste uke. 

KI meldte at LEP-studentene (de ulike programmene) trenger e-postlister. Det kan være vanskelig å få kontakt med disse studentene. Vi setter opp en egen sak om e-postlister og internkommunikasjon på et kommende STUT-møte.

 
Publisert 20. jan. 2021 10:13 - Sist endra 22. jan. 2021 12:57