STUT-møte 6. september 2023

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1:Orienteringer

Tallene fra studiestartundersøkelsen om hvilke planer studentene har for studiene, har kommet inn. Knut Mørken refererte foreløpige tall: Master: Nesten alle studentene har BA fra Norge. 89 % planlegger å fullføre sin master. Studentene skal jobbe mye mellom studiene. Bachelor: 70 % ønsker å fullføre graden. Denne undersøkelsen kommer opp som egen sak (med kvalitetssikrede tall etc.) på et senere STUT-møte. 

 

Sak 2: Mastervelger på nett

Studiewebredaktør Pål Gilbert presenterte utkast til nettside der studentene kan gå inn i en liste med bachelor-programmer, klikke på et gitt bachelor-program og så se hvilke master-programmer dette bachelorprogrammene kvalifiserer til. Siden er under utarbeidelse. Pål tok imot innspill fra utdanningslederne.

Det kom spørsmål om hvorvidt siden var ment for interne eller eksterne studenter. Om siden skal fungere for eksterne studenter, må vi trolig legge inn bachelor-program fra andre institusjoner i lista, og dette er ikke så lett. Så siden vil trolig først og fremst være for interne studenter, men vi tar med oss innspillet og ser hva vi kan gjøre.

Det ble kommentert at det er viktig å gjøre denne siden så enkel som mulig så vi slipper å bruke ressurser på vedlikehold.

 
Sak 3: Studentrekruttering på Husøy-seminaret

Dette er en oppfølgingssak fra forrige STUT, der vi ikke fikk gjort ferdig saken. Knut presenterte igjen saken om studentrekruttering fra Husøy-seminaret. Se presentasjon i margen

Studentrekruttering på Husøy
Sak 4: Studentinnovasjonsprosjektet Ignite

Prosjektleder for Ignite, Ola Sten Baksaas presenterte det studentdrevne innovasjonsprosjektet Ignite. Se presetasjon i margen.

IgNite
Publisert 6. sep. 2023 15:25 - Sist endra 7. sep. 2023 15:05