STUT-møte 21. juni 2023

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1:Orienteringer

  • Instituttene må fra høsten selv vurdere innenfor hvilke program de ønsker å tilby brannvernskurs. Brannvernskurs er kanskje først og fremst aktuelt i emner med laboratorie- og feltarbeid, og IBV, KI, FARM, og GEO ble nevnt som institutter som særlig bør ta en gjennomgang av denne saken. Beslutningen om å beholde kurset eller ikke blir altså overlatt til instituttene. Avgjørelsen skal foregå på programnivå. De programmene som ønsker å beholde brannvernskurset, må melde fra til Katrine Schou, kathrine.schou@ibv.uio.no, før fredag 23/6. 
  • MN-fakultetet må ha aktivt forhold til å fylle tilgjengelig opptaksramme. Det vil derfor gjennom sommeren være behov for kontakt om antall tilbud som skal sendes ut / etterfylling i lys av ja-svar etc.  Anne-Lise S. Hansen sender derfor ut en epost til utdanningslederne med spørsmål om kontaktinfo (gjerne epost) gjennom sommeren. Utdanningslederne blir bedt om å svare på denne e-posten så snart den kommer.

 

Sak 2: Arbeidslivsrelevans og studentinnovasjon

Knut Mørken orienterte om et mulig nytt  studentinnovasjon-prosjekt fra studentene som startet Portal Space .

Dette er et tverrfaglig initiativ der studentene kan utvikle ulike protyper, gjerne i samarbeid med næringslivet. Studentene vil få tilgang til et verksted tilknyttet arealene der dette innovasjonsprosjektet etter planen skal etablere seg (Vilhelm Bjerknes' hus). På sikt er planen å opprette emner knyttet til innovasjonsprosjektet. Det ble foreslått at Naturfagsenteret kunne være vertskap for dette initiativet og for de eventuelle emnene. 

I diskusjonen som fulgte ble det etterlyst en klarere plan for hva MN ønsker å oppnå gjennom dette initiativet. Det ble også stilt spørsmål om hvorvidt det var gjort vurderinger rundt helse, miljø og sikkerhet (HMS) i forbindelse med verkstedet som prosjektet skal disponere. Til dette siste spørsmålet svarte Knut at MN har vært i kontakt HMSB (Helse, miljø og sikkerhet ved UiO). 

Tone Gregers (KURT) påpekte at om dette initiativet skal ha ett eller flere emner knyttet til seg, trenger vi læringsutbyttebeskrivelser. Da trenger vi å begynne å tenke på hva studentene faktisk skal lære.

Se detaljer i presentasjonen i margen.

MN studentinovasjon

Sak 3: Hvordan ligger det an med undervisningen til høsten mhp arbeidskrav, ChatGPT, studiestart etc.

Hvordan ligger vi an til høsten? Saken startet med at Studiestart-ansvarlig ved MN, Ingrid Sand, orienterte om studiestart 2023. Se presentasjon i margen

Etter Ingrids presentasjon tok vi en runde rundt bordet: 

  • FI: Bemanningsplanene er klare, og det meste skal være klart for høsten.
  • LEP/KURT: Det er få oppmeldte studenter. Lep arrangerer programseminar fra fredag til lørdag. Det blir Real undervisning 17/8  med fokus på aktiv læring i møte med kunstig intelligens. Den blir Real gruppelærerstart uka etter, 24/8.
  • MI: Driver for tiden oppfølging av rapporten om obligatoriske aktiviteter. Hvordan kan vi gjøre dette best mulig fremover? Ellers er det mye permisjoner og litt bemanningsutfordringer fremover.
  • FARM: Det meste er klart for høsten.
  • IFI: begynner å merke behov for større lokaler. IFI kommer til å bruke mye tid fremover på hvordan de skal møte utfordringene rundt ChatGPT. Tone (KURT) påpekte at UiOs egen variant av ChatGPT visstnok blir lansert til høsten. Dette blir en tjeneste IFI må ta inn i diskusjonen om ChatGPT og kunstig intelligens.  
  • ITA er for det meste klar for høsten. Frode K. Hansen kommer tilbake neste semester og tar igjen fatt på rollen som utdanningsleder.   
  • Geo: Melder at de stort sett er klare for høstsemestert
  • ITS: Klare for høsten.

Andreas Tandberg oppdaterte informasjonen om den nye videotjenesten ved UiO, Panopto (se STUT-referat fra 14/6). Helge E. Kleivane og Andreas var i møte med USIT. MN kommer til å ha mulighet til å bruke Forelesningsopptak-løsningen også høsten 23, men UiO vil ikke lenger tilby support-/feilretting for løsningen.  

Knut nevnte avslutningsvis at GPT-UiO blir en sak på dagens SKITU.

Studiestart H23
Publisert 24. aug. 2023 15:28 - Sist endra 24. aug. 2023 15:28