STUT-møte 25. januar 2023

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

  • Arbeidsgruppen som jobber med opptakskrav kommer ikke til å rekke å lage anbefalinger for studieprogram med start H24
  • Audun Schau Hansen (KURT) var i utdanningskomiteen og presenterte Chat GPT I går. Det var en interessant presentasjon. Vi forsøker å få Audun inn i STUT med samme presentasjon.
  • SIKT jobber med det såkalte "Innsiktsprosjektet", som handler om anskaffelser av tjenester for læring i høyere utdanning. Det er også et lokalt innsiktsprosjekt ved UiO ledet av Lex Nederbragt, som nettopp har levert sin rapport. 
  • Det er krevende økonomiske tider, og vi ønsker å diskutere mulige innsparingsprosjekter med instituttene. Vi tar en runde på dette i STUT, og samme sak kommer i Gunda-nettverket. MI har allerede sendt oss en liste over mulige innsparingsprosjekter.

 

Sak 2: Store fysiske lesesal

Dette er en oppfølgingssak fra forrige STUT. Knut Mørken oppsummerte forrige ukes diskusjon (se presentasjon i marg), og vi åpnet for nye innspill fra utdanningslederne. Knut kommer til å ta en avgjørelse på hvilken modell vi lander på for oppgraderingen av Store fy basert på skissene vist på forrige møte og på innspillene fra utdanningslederne. Vi tar saken inn i STUT igjen om det blir behov for det. Store fysiske lesesal
Sak 3: 

Programrevisjonen

Knut innledet om programrevisjonen (se presentasjon i margen). Vi åpnet for diskusjon om hvordan vi skal vi jobbe videre med dette. 

Tone Gregers (KURT) meldte at profag-lærerne på VGS har vanskelig med å få elevene til å jobbe med programmering i fagene fordi elevene synes det er tungt å jobbe med. Denne tendensen er noe vi bør kjenne til og ha i bakhodet når vi planlegger hvordan vi møter fremtidige studenter.

IFI kommenterte at lubene ikke alltid gir arbeidsgiver det h*n trenger. Arbeidsgivere IFI er i kontakt med, ønsker seg f.eks. arbeidsporteføljer; Hva kan IFI-studentene? Det er viktig at vi klarer å kommunisere kompetansen til studentene våre også til folk som ikke er fagfolk.

Yvonne kommenterte at studentene i følge Studiebarometeret sier at de trenger mer input på hva de kan bruke utdanningene sine til.

Programrevisjonen

Sak 4: Studiekvalitetsmidler

Yvonne Halle presenterte  Studiekvalitetsmidlene (SKM) for 2023 og hvilke retningslinjer som gjelder (se presentasjon i margen).  Vi minner om at det blir et Real prat-arrangement om studiekvalitetsmidlene den 1/2, der bl.a. tidligere SKM-mottakere presenterer prosjektene sine. Frist for å søke studiekvalitetsmidler er 15/2.

Studiekvaltetsmidler
Publisert 29. jan. 2023 20:26 - Sist endra 29. jan. 2023 20:26