STUT-møte 30. august 2023

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1:Orienteringer

Anne-Berit C. Samuelsen ga en orientering om hendelsen som fant sted på Farmasøytisk institutt forrige uke. Det kom sprørsmål om hvorvidt det vil komme tilbud om kurs til ansatte for hvordan man skal håndtere slike situasjoner. Det ble nevnt at det allerede finnes såkalte "plivo-kurs" (Pågående livstruende vold) for studiekonsulenter, og vi vurderer om vi kanskje bør relansere disse kursene. 

 

Sak 2: Studiestart

Hvordan har studiestart gått? Vi tok en runde rundt bordet:

FAI rapporterte også om økning i innpassøknader til masternivå. 

IFI har også mange innpass-saker, men tallene var ennå ikke klare.

ITS rapporterte at det meste har gått fint.

KI melder om økning i søkere med ekstern kjemiutdanning. Hvordan skal man godkjenne/innpasse slik ekstern utdanning? Dette tar vi opp som en egen sak på et senere STUT-møte.

FI hadde programseminar forrige uke. FI melder om at det er få søkere til Elite- og Fysikk-programmet (master) dette året.

 
Sak 3: Oppsummering av dialogmøtene V23

Yvonne Halle presenterte en oppsumering av vårens dialogmøter ved MN (se høyre marg). 

I diskusjonen som fulgte ble det foreslått at KURT blir med som deltaker på disse møtene fremover. Det ble også foreslått å bare diskutere endringene (fra år til år) på disse møtene istedenfor å ha et fast sett med punkter man skal gjennom hvert år. Dette siste oppleves som tidkrevende og kanskje ikke strengt tatt nødvendig. 

Oppsummering dialogmøter V23
Sak 4: Husøy-seminaret

Knut Mørken orienterte om Husøy-seminaret 2023 og særlig om en av sakene, "Studentrekruttering". Kontorsjefer og instituttledere var til stede på møtet, ikke utdanningsledere. Det er viktig å diskutere studentrekruttering med kontorsjefene og instituttledere for å understreke at dette er noe vi må bruke penger og ressurser på.

Vi vurderer å også ta opp denne saken på et STUT/STUA-møte senere i høst. Her blir ev. rekruttering til master et eget punkt.

Se Husøy-programmet i margen

Husøy-program 2023
Publisert 6. sep. 2023 15:25 - Sist endra 6. sep. 2023 15:25