STUT-møte 31. mars 2023

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Hanne Sølna

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

Knut Mørken orienterte fra møte i utdanningskomiteen 24/3.   

 

Sak 1: Seminar om programrevisjon og MN-kvaliteter

Knut orienterte om programrevisjonen og om MN-kvalitetene (se presentasjon i høyre marg). MN kommer til å kalle inn til et seminar om programrevisjonen i vår, der også Gunda-nettverket (studielederne) blir invitert. Ikke lett å finne datoer i mai, men det kommer en Doodle som vi oppfordrer de inviterte til å svare på. 

Programrevisjonen og MN-kvaliteter

Sak 2: 

Dialogmøter og forslag til agenda

Yvonne Halle presenterte tidspunkter og agenda for dialogmøtene 2023 (se presentasjon i marg). 

FI ønsket informasjon om spesifikt hvilken type statistikk de skulle ta med til møtet, og lurte på om vi kan bruke samme statistikk på tvers av instituttene. MN sender instituttene nærmere beskjed om hvilken statistikk/lenker som kan brukes, hvor mange år som skal tas med etc.

Instituttene blir oppfordret til å ta kontakt med Yvonne om det er noe de lurer på når det gjelder dialogmøtene.

Dialogmøter 2023
Sak 3: Utsynsmeldingen

Knut orienterte kort om Utsynsmeldingen fra regjeringen (se STUT-ref fra 24/3). Fødselskullene blir mindre fremover, og det blir flere eldre. Det er derfor økende behov for helsearbeidere. Det grønne skiftet preger også utsynsmeldingen, og gjør at vi må jobbe tverrfaglig fremover. Digitalisering og IT utgjør også en viktig del av meldingen.

Den 13. juni kommer 60 representanter fra  Kunnskapsdepartementet på besøk til MN. Det er Eva Dugstad som har ansvaret for dette møtet fra MN. Vi bør innhente innspill fra instituttene frø dette møtet. Mer informasjon kommer.

 

Sak 4: Regler for samarbeid hjemmeeksamen, Instituttkvarteret

FI og Helge Balk tok opp saken om samarbeid på hjemmeeksamen: I MNs hjemmeeksamen-mal står det eksplisitt at "Det er ikke tillatt å samarbeide eller kommunisere med andre under eksamen". Samtidig har flere faglærere egne retningslinjer der de skriver at samarbeid på hjemmeeksamen er tillatt. ChatGPT har nå dessuten kommet og komplisere saken enda mer.

Tone Gregers (KURT) påpekte at reglene fra hjemmeeksamen-malen som FI viser til, gjelder for korte hjemmeeksamener (4 timer eller mindre). Vi har foreløpig ikke tilsvarende retningslinjer for lange hjemmeeksamener. 

Når det gjelder ChatGPT, er det stadig flere faglærer ved UiO som etterspør retningslinjer for hva som er fusk i den sammenhengen. Her foreligger det ennå ikke skikkelige retningslinjer. Ét mulig tiltak, kan være å lage en FAQ (Frequently Asker Questions) om Chat GPT på KURTs nettsider. 

Dette er en stor diskusjon som vi må komme tilbake til på STUT. 

Se UiOs innlegg om ChatGPT og fusk på Instagram (krever innlogging)

 

Publisert 24. aug. 2023 15:24 - Sist endra 24. aug. 2023 15:24