STUT-møte 31. mai 2023

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Rapport om spesielle opptakskrav

Tom Lindstrøm (MI) har ledet en arbeidsgruppe som har vurdert opptakskravene til MNs utdanninger. Tom presenterte gruppas anbefalinger (se rapport i margen).

I diskusjonen som fulgte kommenterte KI at det er viktig at vi på UiO er tydelige på vår identitet som universitet. Vi driver med avanserte oppgaver og studiene krever mye av studentene. Dette mener KI at rapporten reflekterer på en god måte. KI, som har gode søkertall H22 og H23, nevnte også at de i sitt rekrutteringsarbeid hadde avdekket at mange studenter ikke vet at UiO har studier innen realfag. Dette er det viktitg at vi jobber aktivt med å endre fremover. 

Rapport opptakskrav

Sak 2: Opprykk i dosentstigen

Knut viste fram notatet "Veiledning for bruk av dosentstigen ved MN-fakultetet", som er under arbeid. Notatet skal opp i fakultetsstyret når det er ferdig. Det er viktig at vi er omformente i MNT-Norge når det gjelder dette. Knut tok imot innspill fra utanningslederne og oppdaterer notatet utfra innspillene. Saken kommer opp igjen i STUT, og notatet blir lenket opp når det er ferdig. 

 

Sak 3: Studentareal i Vilhelm Bjerknes

MN-fakultetets (og UiOs) utdanninger har potensiale for utvikling når det kommer til studentinnovasjon og arbeidslivsrelevans. En måte å utvikle dette på er gjennom ulike tiltak i regi av studentene. 

I dekanat 30. april 2023 presenterte Knut Mørken og Ola Baksaas (student, tidligere Portal Space, nå Insj) et prosjekt for å stimulere innovasjon blant studenter ved MN og resten av UiO. 

Grunn-ide: Etablere verksted med ulike typer verktøy og kurs i produktutvikling for studenter i nærliggende lokaler, i samarbeid med næringslivet. I tilknytning til lokalet vil det også utvikles rimelig kafedrift drevet av studenter. Dette vil gi studentene to gode grunner til å møtes på Blindern på kveldstid.

MN ønsker med dette å etablere et miljø for diskusjon og ideutveksling som kan bidra til innovasjon og produktutvikling. Vi mener dette vil også bidra med arbeidslivsrelevans til våre utdanninger ved at studenter kan få konkret erfaring med hva teorien de lærer kan brukes til. 

Utdanningslederne er positive til prosjektet og at vi legger til rette for mer studentsamvær. Det kom innspill om at det kanskje er vanskelig å drifte et slikt prosjekt effektivt om vi satser på ren frivillighet. Saken kommer opp igjen på STUT. 

 
Publisert 24. aug. 2023 15:28 - Sist endra 24. aug. 2023 15:28