STUT-møte 15. mai 2024

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Orienteringer
  • Det danske kongeparet og representanter fra Niels Bohr-instituttet var i går på besøk ved UiO. De besøkte MiNaLab – Micro and Nanotechnology Laboratory og MN-fakultetet. 
  • KURTs Tone Gregers og Vidar Skogvoll orienterte om KURTS podcast "Real læring". Klikk på lenken og hør episoder om ChatGPT, om hvordan vi utdanner biologer, kjemikere, farmasøyter og mye annet.
  • Andreas Tandberg hadde siste STUT-møte i dag og starter i ny jobb sentralt ved UiO som prosjektleder for UiO sak, studieadministrative prosesser.
 
Sak 1: Revisjon  og utvikling av eHMS kurset «HMS0502 Generelt læringsmiljø»

Ingrid Sand er fagansvarlig for revidering og utvikling av MNs eHMS-emne "HMS502 Utviklende læringsmiljø". Ingrid orienterte om revideringen av emnet (se detaljer i presentasjonen til høyre). 

I diskusjonen som fulgte, ble det påpekt at MN har en mangfoldig studentmasse. Det er viktig at MNs arbeid med læringsmiljøet speiler dette mangfoldet, og at vi ikke forsøker å dytte alle studentene våre inn i "en mal" for hva som er et godt læringsmiljø. 

Det kom dessuten spørsmål om det er mulig å fremskynde fristen for når studentene er nødt til å ta emnet, slik at vi sikrer at de tilegner seg kompetansen så tidlig i studieløpet som mulig. 

Ingrid tok imot innspillene fra utdanningslederne og tar med innspillene videre i arbeidet med revidering og utvikling av emnet.

HMS0502 Generelt læringsmiljø

Sak 2: Programseminar

Linda T. S. Westgaard presenterte programmseminarene for 2024 med datoer og program (se presentasjon i margen).

Studentrepresentanten etterlyste en diskusjon rundt hva den "faglige inspirasjonen" på dag 2 bør bestå av. Studentrepresentanten stilte også spørsmålet om hvorvidt noen fra IgNite kunne komme og orientere studentene om virksomheten sin.

Programseminar 2024
Sak 3: Instituttkvarteret Helge Balk (FI) etterlyste en diskusjon om frister i forbindelse med masteroppgaveinnlevering ved MN. Saken kommer opp igjen på neste STUT-møte.  
Publisert 16. mai 2024 11:36 - Sist endra 16. mai 2024 11:36