STUT-møte 19. juni 2024

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentant samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM.

Referat: Pål Edvardsen

Sak

Tema

Sakspapirer

Orienteringer

  • Kandidater til brukertesting av LMS, digital eksamensløsning og plagiatkontroll. MN sender ut epost til videresending til aktuelle undervisere.
  • Sak fra styremøtet, hvordan få til tverrfaglig utdanning?  Problematisk med ulik behandling av tilrettelegging på tvers. Det ble foreslått et femårig løp for tverrfaglig utdanning. En problemstilling gikk ut på hvordan masterprogrammene skal fylles opp. Utfordringer rundt dette kan skyldes for mange særkrav på programmene. Videre ble det snakket om den økonomiske problemstillingen rundt emnebudsjettering. Ved MN sitter programeier igjen med penger når studenter tar emner på tvers. Det vil komme mer info om finansieringsmodellen til høsten, og det ble nevnt at den nye modellen til UiO ser bra ut..
 

Sak 1: Kandidatundersøkelsen

Ved Yvonne Halle fra studieseksjonen på MN.

 

Kandidatundersøkelsen gjennomføres hvert fjerde år ved UiO. Se presentasjonen for detaljer rundt resultatene for MN-fakultetet.

Svargruppen fra MN rapporterer en høy grad av tilfredshet med sin utdanning og opplever den som relevant for arbeidslivet; likevel peker de på et behov for bedre kontakt med næringslivet, og det er et ønske om mer praksis i utdanningen. Tallene fra MN skiller seg fra resten av UiO, både med tanke på at det er flest ansatt i privat sektor og hovedarbeidsoppgavene som så og si er i motsatt rekkefølge. Det ble nevnt at det ville vært interessant å se disse tallene i sammenheng med tall fra resten av samfunnet. I forbindelse med Søkerundersøkelsen ble det snakket om at UiO har et forbedringspotensial når det kommer til strategisk kommunikasjon, spesielt sammenlignet med NTNU. Avslutningsvis ble det konkludert med at MN ikke er representative for UiO i tillegg til at forskjellene mellom universitetene ikke nødvendigvis er gjeldende for MN. 

Presentasjon kandidatundersøkelsen MN

Sak 2: Analyse av søkere til Samordna opptak

Ved Nils Voje Johansen fra Matematisk institutt.

Se detaljer fra analysen av søkere til Samordna opptak i presentasjonen til høyre.

I diskusjonen som fulgte ble det snakket om hvordan tiltrekke seg nye studentgrupper til UiO og om studenter med høye karakterer som velger bort UiO til fordel for andre universiteter (f.eks NTNU). Videre ble det sagt at UiO står overfor utfordringer med å forbedre sitt rykte som studentby, konkurrere med statusen til institusjoner som NTNU, som i større grad rekrutterer nasjonalt, spesielt med tanke på siving. Man ser at studieprogrammer med høye poenggrenser blir populære også ved MN med Honours-studiet. Avslutningsvis ble det snakket om viktigheten av å samarbeide med næringslivet (eksempelvis slik som Dscience og IgNite gjør).

Presentasjon studievalg
Instituttkvarteret Utgikk  
Publisert 20. juni 2024 15:13 - Sist endra 20. juni 2024 15:13