STUT-møte 24. april 2024

Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Orienteringer
  • Knut Mørken hadde i går besøk av APs utdanningsfraksjon på Stortinget ved Lise Selnes.
  • KD kommer på fredag, bl.a. for å se hvordan MN  jobber med forsking og utdanning.
  • Tone Gregers (KURT) orienterte om  profesjonsmeldingen som har kommet. UiO ønsker å gjennomføre et pilotprosjekt med et 2-årig masterprogram med integrert PPU. Dette masterprogrammet har altså ett år mindre enn det forslaget til integrert master med PPU som ble presentert på STUT 10/1 2024. MN har sagt ja til å være med på denne piloten, som starter høsten 2024.
 
Sak 1: Karakterstatistikk

Utdanningslederne presenterer karakterstatistikk (basert på Tableaurapport) for sentrale 1. og 3. semesters emner på det enkelte institutts studieprogram(mer) utfra eget perspektiv:

  • MI: Tallene er stort sett innenfor normalen for de store begynneremnene. Det ser ut til at tallene nå er tilbake til normalen etter pandemien.
  • FAI: ser heller ikke veldig store endringer i karakterstatistikken. FAI melder at færre møter til obligatorisk undervisning nå enn før pandemien. Generelt erfarer FAI utfordinger med læringsmiljøet, bl.a. er klikkdannelser blant studentene blitt vanligere. Yvonne Halle kommenterte at det også gjenspeiles i Studiebarometeret at dagens studenter ikke i like stor grad dukker opp til undervisningsaktiviteter.

  • ITA opplever økt strykprosent. Det ser ut til at denne strykprosenten på eksamen til en viss grad følger frafallet på undervisningen som ITA opplever etter Korona. 

  • IFI opplever at strykprosenten stort sett er innenfor normalen. IFI har utfordringer med for lite tilgsng på fysiske lokaler til en økende studentmasse. Dette gjelder både for undervsining, eksamen og selvstudium

[rapport fra øvrige institutt kommer]

 

Sak 2:  Søkertallene – oppfølging fra forrige STUT

Anne-Lise S. Hansen presenterte BA-søkertallene 2024. Vi bestemmer hvor mange tilbud som skal sendes ut i mai. Vi må ev. flytte studieplasser mellom program i juni en gang og trenger da et kontaktpunkt ved hvert av instituttene. NB: Studentene kan endre prioritet fram til 1/7, så hva som er førsteprioritet kan endre seg. Det er viktig at alle institutt er bevisst dette og ev. iverksetter tiltak for å holde på førsteprioritetsøkerne våre frem mot 1/7.

BA-søkertall 2024

Sak 3: 2. mai-seminar Gunda/STUT-seminaret blir på rom Lyng i Forskningsparken fra 09:00-16:00. Detaljert program kommer.  
Sak 4: Eventuekt Det blir ikke møte neste uke 1/5.  
Publisert 2. mai 2024 12:25 - Sist endra 2. mai 2024 15:33