Referat styremøte 1. februar 2018

Fysisk institutt 23.2.2018

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Torsdag 1.2.2018 kl. 13.15 - 14.45

Til stede: Jøran Moen, Heidi Sandaker, Andreas Gørgen, Susanne Viefers, Halvor Strøm, Hilde Lynnebakken, Kristian Bjørke, Adnan Vrevic (studentrepr.), Cecilie Glittum (studentrepr.), Arnt Inge Vistnes (observatør)

Forfall:

SAK IS 1/18 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 2/18

Godkjenning av referat fra forrige møte

 

Vedtak:

Referatet fra forrige møte godkjennes.

SAK IS 3/18 Orienteringssak: Årsrapportering 2017 på økonomi
 

Bakgrunn:

Inger Anne Pedersen fra økonomiseksjonen orienterte om årsregnskapet 2017 og videre prognose. Det henvises i den forbindelse til selve økonomirapporten og ledelsesvurderingen.

Noen kommentarer:

For første gang på flere år har vi et overskudd på disponible midler.

6 MNOK av bundne midler er bundet opp i leiesteder, og en stor andel på MiNaLab (5 MNOK). Disse midlene utgjør en slags buffer siden midlene ikke reinvesteres dersom instituttet får det trangere økonomisk.

NorLHC ligger ikke inne i prognosen. Denne vil gi et positivt bidrag. I motsatt retning vil det faktum at vi har fått færre stipendiatstillinger (i hvert fall i 2018) enn budsjettert, trekke.

SAK IS 4/18 Vedtakssak: Utlyst stilling som 1. amanuensis innen biofysikk og medisinsk fysikk- godkjenning av sakkyndig rapport og endring i sammensetning av intervjukomite
 

Bakgrunn:

Det henvises til rapport fra sakkyndig komite og fremleggsnotat fra adm. leder i forbindelse med en endring i sammensetning av intervjukomite.

 

Vedtak:

Styret godkjenner rapport fra sakkyndig komite, samt foreslått endring i sammensetning av intervjukomite, dvs. at Eli O. Hole erstatter Einar Sagstuen. 

SAK IS 5/18 Vedtakssak: Godkjenning av medlemmer i instituttutvalg fra gruppen midlertidig, vitenskapelig ansatte. Godkjenning av varamedlem i phd.-utvalget.
 

Bakgrunn:

Det henvises til fremleggsnotat fra adm. leder.

 

Vedtak:

Følgende personer fra gruppen midlertidig, vitenskapelig ansatte utnevnes for 2018:

Tilsettingsutvalget: Stipendiat Marianne Bathen, Seksjon for halvlederfysikk/SMN

Phd.-utvalget: Stipendiat Sigbjørn Grini, Seksjon for halvlederfysikk/SMN

Utdanningsutvalget: Stipendiat Marte Julie Sætra, Seksjon for kondenserte fasers fysikk

Vara utdanningsutvalget: Stipendiat Odd Petter Sand, CCSE

I tillegg vararepresentant i phd.-utvalget fra de fast vitenskapelig ansatte: Professor Carsten Lütken (for perioden 2018-20)

SAK IS 6/18

Orienteringssak: Videre tilsetting av Geir Helgesen i en IIer-stilling

 

Bakgrunn:

Det blir informert om hva slags avtale som er inngått vedr. videre finansiering og organisatorisk plassering av prof. II-stillingen til Geir Helgesen.

 

Oppsummering:

Helgesen har en ansettelseskontrakt ut 2020, og var opprinnelig finansiert fra MN og knyttet til UniK. Nå er UniK nedlagt og erstattet med ITS, som er en del av MN. Alle de UniK-tilknyttede ble "tvangsflyttet" til ITS fra 1.1.17, og det har vært en prosess siden da mht. videre tilhørighet. Helgesen vil være tilknyttet Fysisk institutt ut kontraktsperioden, og videre finansiering vil være FI 50 % og MNF 50 %. Han er involvert i undervisning på FI-emner.

SAK IS 7/18

Orienteringssak: Tildeling av KD-stillinger 2018

Instituttleder orienterte. Kuttet medfører at det dessverre er de stillingene som var tenkt bredt utlyst som ikke blir realisert. I prinsippet kan instituttet finansiere en slik "bred" stilling selv, som et tillegg til de stillingene vi er forpliktet til å ha på eget budsjett. Dette må i såfall ledelsen vurdere.

SAK IS 8/18

Andre orienteringssaker

 

Ansatte/sluttet:

  • Lei Li har fått forlenget sin stipendiatstilling for perioden 1.1.18 - 31.3.18. Alle tre måneder betales via basis, men ca 1 måned er i praksis frikjøp av hovedveileder Dag Kr. Dysthe på et EU-prosjekt.
  • Domas Birenis har fått forlenget sin stipendiatperiode i ett år fra 1.2.18. Forlengelsen er begrunnet i at Birenis har hatt pliktarbeid på 25 % gjennom hele tilsettingsperioden, og det har vært knyttet til opplæring av brukere av NORTEM-instrumentene.
  • Frank Leonel Bello Garrote har fått forlenget sin stipendiatperiode for perioden 24.1.18 - 28.2.18, finansiert av infrastrukturprosjektet 'OSCAR' på OCL.  
  • Øyvind N. Gløersen har fått forlenget sin stipendiatperiode for perioden 24.1.18 - 15.6.18, med grunnlag i gjennomførte undervisningsoppgaver. Forlengelsen er således finansiert via instituttets basis.
  • Alexander Stasik har tiltrådt i stilling som postdoc i 3 år fra 8.1.18. Stillingen er eksternt finansiert via prosjektet 'COBRA' med Gaute Einevoll som prosjektleder.
  • Vincent Thio har tiltrådt i stilling som stipendiat i 3 år fra 15.1.18. Stillingen er eksternt finansiert via BIA-prosjekt 'Infrastructure-less indoor positioning in 3D' med Jan K. Bekkeng som prosjektleder. Prosjektet involverer også en industripartner.
  • Eirik Gramstad er tilsatt som forsker fra 1.1.18, i utgangspunktet med finansiering fra HEPP-prosjektet ut 2018. Pga. den nye statsansatteloven har han i praksis sterkt stillingsvern i stillingen.
 

Aktuelle saker:

Oppsummering fra seksjonsledermøte 19.12.17; 25.1.18

 

Disputerte:

  • Simon Feigl: 18.1.18- “Novel Pixel-Detector Developments for Upgrades of the ATLAS Central Tracking System at the LHC” 
  • Per Filip Lindberg: 26.1.18- “Zinc Oxide/Cuprous Oxide and the Interfaces With Silicon for Solar Cell Applications”  

SAK IS 9/18

Eventuelt

Orientering om bemanningssituasjonen i studieseksjonen, som oppfattes som veldig stram. Blir antakelig en "ordentlig" styresak på et senere tidspunkt.   

Jøran Moen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 23. feb. 2018 14:30 - Sist endret 26. feb. 2018 08:54