Innkalling styremøte 8. september 2022

Fysisk institutt 1.9.2022

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Innkalling til styremøte
Tidspunkt: Torsdag 8.9.2022 kl. 13.15 - FV139

Forfall:

SAK IS 28/22 Godkjenning av dagsorden
Forslag til vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

 

SAK IS 29/22 Godkjenning av referat fra forrige møte
Forslag til vedtak:

Referat fra forrige styremøte ble godkjent. 

 

SAK IS 30/22 Orienteringssak: Økonomi- 2T- rapportering 
Bakgrunn:

 

Inger Anne presenterer status etter 2T-rapportering. Relevante dokumenter ettersendes når de er klare (tett opp til møtet). 

 

SAK IS 31/22

Orienterings- og vedtakssak: Fagevaluering i regi av Forskningsrådet

Bakgrunn: 

Det blir gitt en bred orientering om gjennomføring, og det er ønskelig med en diskusjon om når i prosessen styret bør involveres. I tillegg må foreslått mandat godkjennes av styret. Her har ledergruppen (også tatt opp i  seksjonsledermøte) foreslått tillegg markert med rødt. Det er følgelig den røde teksten som styret skal uttale seg om. 

Forslag til vedtak: 

Foreslåtte endringer i mandatet (Terms of References (ToR)) godkjennes. 

 

SAK IS 32/22 Diverse orienteringssaker
Bakgrunn: 

Følgende saker blir orientert om:

* Forskere på ekstern finansiering. En intern arbeidsgruppe ble nedsatt i vårsemesteret i MN-regi som har sett/skal se på ulike problemstillinger rundt midlertidighet i forskerstillinger.

* Infrastrukturveikart og AVIT-utlysning

* Litt om studiestart og studenttall

 

SAK IS 33/22

Orienteringssak: Saker tatt på sommerfullmakt av instituttleder

Bakgrunn:

I forrige styremøte fikk instituttleder- etter vanlig praksis- fullmakt til å godkjenne saker på vegne av styret i sommerferien. Som oftest, men ikke utelukkende, vil dette dreie seg om tilsettingssaker av stipendiat- og postdoc-stillinger som normalt behandles i ansettelsesutvalget. Dette er et styrenedsatt utvalg, og derfor slår sommerfullmakten inn i disse sakene. Her er oversikt over saker tatt på sommerfullmakt:

* PhD-stilling SOLARIS (KD-stilling): Innstilling fra sakkyndig komite ble godkjent, og Anjali Choubey har fått tilbud om stilling.

* PhD-stilling ALICE (KD-stilling): Innstilling fra sakkyndig komite ble godkjent, og Sigurd Nese har fått tilbud om stilling. Nese har takket ja og vil starte 1.10. Her er også undervisning inkludert. 

* PhD-stilling i biomedisinsk engineering (prosjekt SmartSense): Innstilling fra sakkyndig komite ble godkjent, og Florian Dapsance har fått tilbud om stilling. Dapsance har takket ja og vil starte 5.9.   

* Bedømmelseskomité for prof. II-stilling i biofysikk og medisinsk fysikk koblet med stilling som seksjonsleder i strålingsbiologi, Institutt for kreftforskning OUS. Det henvises til foreslåtte komitemedlemmer sammen med begrunnelse, som altså er godkjent av institutttleder.  

Ytterligere detaljer gis ved behov i møtet. 

 

SAK IS 34/22 Vedtakssak: opprettelse av førsteamanuensis II-stilling - Emil Espe
Bakgrunn: Det henvises til støttebrev fra Seksjon for biofysikk og medisinsk fysikk samt fremleggsnotat fra instituttledelsen. I tillegg CV for Espe og studentstatistikk på aktuelt emne. 
Forslag til vedtak: 

Styret godkjenner at det opprettes en førsteamanuensis II-stilling for Emil Espe for en periode på 3 år fra 01.01.2023, med 50-50-finansiering mellom Oslo Universitetssykehus og Fysisk institutt. Styret ber administrasjonen sende saken videre til MNs tilsettingsutvalg for endelig godkjenning.

 

SAK IS 35/22 Faste orienteringssaker
Nyansatte (i stillinger som er kunngjort):
  • Oliver Pabst har tiltrådt i en 1-årig stilling som overingeniør på ELAB fra 20.6.22. Dette er et vikariat. 
  • Henning V. Myhrehagen har tiltrådt i PhD-stilling i 3 år fra 1.8.22. Stillingen er eksternt finansiert med midler til KURT (Kompetansesenter for utdanning i realfag og teknologi), og er tilknyttet CCSE.

  • Mia Kvalsund har tiltrådt i PhD-stilling i 4 år fra 1.8.22. Stillingen er eksternt finansiert av Forskningsrådet på prosjekt "Bio-inspired neural networks for AI applications", men har i tillegg blitt inkludert et 4. år til undervisning betalt av UiO (ledig KD-årsverk). Stillingen er tilknyttet Kondenserte fasers fysikk. 

  • Silja Låstad har tiltrådt i PhD-stilling i 3 år fra 7.8.22. Stillingen er eksternt finansiert på EU-prosjektet CompSci og er tilknyttet Njord.

  • Tore Klungland har tiltrådt i PhD-stilling i 4 år fra 15.8.22. Dette er en KD-stilling som inkluderer undervisning, og den er tilknyttet Teoretisk fysikk. 

  • Ali Aslan Demir har tiltrådt i PhD-stilling i 3 år fra 22.8.22. Stillingen er eksternt finansiert på EU-prosjektet CompSci og er tilknyttet Njord.

  • Richard Ho har tiltrådt i postdoc-stilling i 3 år fra 27.8.22. Stillingen er UiO-finansiert gjennom Life Science konvergensmiljø "Integrated technologies for tracking organoid/gastruloid morphogenesis (ITOM)". Stillingen er tilknyttet Njord. 

  • Ian Steegmayer har tiltrådt i PhD-stilling i 3 år fra 1.9.22. Stillingen er eksternt finansiert på EU-prosjektet CompSci og er tilknyttet Njord.

Aktuelle saker:

 

Referat fra seksjonsledermøter 16. juni og 25. august.

Susanne Viefers
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 31. aug. 2022 13:33 - Sist endret 6. sep. 2022 08:51