2020/1

Seminarrom Gleditsch (VU24), onsdag 19.02.2020, kl. 13.30 - 15.00.

Innkalling og saksliste

Sak 1/2020 Godkjenningssak - referat fra møte 2/2019.

Sak 2/2020 Vedtakssak - nytt emne MENA3020 - prosjektoppgave II i materialvitenskap

Bakgrunnen for opprettelsen av emnet er at det kun finnes et prosjektemne på 10 studiepoeng på Fysisk institutt. MENA-studenter som ønsker 20 studiepoeng prosjekt med veileder på Fysisk institutt har ikke hatt anledning til å velge KJM3020 - prosjektemne i kjemi. Emnesiden for prosjektet ville også vært misvisende for studenter som har et prosjekt innefor materialvitenskap, men med tema fra de fysikkrealterte delene.

Forslag til emnebeskrivelse for MENA3020 - Prosjektoppgave II

Det er tatt utgangspunkt i emnebeskrivelsen til KJM3020. Endringer/tilpasninger er markert i kursiv. Det foreslås at det gis tilskudd til prosjekter i kjemi iht. gjeldende praksis ved Kjemisk institutt, men ikke til prosjekter i fysikk da det ikke er tilsvarende praksis for dette ved Fysisk institutt).

Forslag til nettside med retningslinjer for emnet

Emneside for KJM3020 - prosjektoppgave II (med retningelinjer)

Emneside for FYS2810 - Prosjektoppgave I (med retningslinjer)

Vedtak: Emnet opprettes fra høsten 2020.

Sak 3/2020 Vedtakssak - endring av emnet KJM5630 - Molekymodellering

Emneansvarlig ønsker at emnet moderniseres med oppdaterte metoder innen molekylmodellering og et mer konseptuelt fokus. Emnet sikter på å fylle behov for opplæring også hos andre miljøer som bruker molekylmodellering i sitt arbeid.

Programrådet i kjemi støtter endringene i KJM5630/9630 - Molekylmodellering.

Emneansvarlig har estimert at det kun er 3 studiepoeng overlapp med gammelt emne. Da må det ha ny emnekode.

Vedtak: Endringen godkjennes og ny emnekode KJM5631/KJM9631 opprettes.

Sak 4/2020 Endringsrapporter fra EpN.

Etter innføringen av nytt verktøy for emneplanlegging på nett kan emneansvarlige gjøre endringer direkte på emnesiden. Her er en oversikt over endringene som er meldt inn:

KJM3810 - Katalyse og industriell kjemi

Endringsrapprt fra EpN - KJM3810

Bakgrunn og oppsummering: Emnet er relevant for begge våre bachelor-programmer. Det er ny emneansvarlig i år, Evgeniy Redekop, og emnet vil undervises på engelsk høsten 2020. Eksamensbesvarelsen kan fortsatt leveres på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Det innføres midtveiseksamen og nytt pensum. Ny faglærer vil legge mer vekt på utregninger og eksempler på utlegninger i første del av kurset, men det vil ikke være endringer i undervisningen slik den er beskrevet i emnebeskrivelsen. Nytt pensum ettersendes.

Vedtak: Endringen godkjennes.

KJM5270 - Syntetisk organisk kjemi

Endringsrapport fra EpN - KJM5270

Bakgrunn og oppsummering: Aleksander Sandtorv overtar emneansvaret for emnet fra høsten 2020. Emnet er ikke undervist siden høsten 2015. Læringsmålene er nå definert. Faglærer ønsker å innføre obligatorisk undervisning. Avventer informasjon om nytt pensum og overlapp.

Vedtak: Utvalget ønsker ikke å innføre obligatorisk oppmøte på masteremner. Endrede læringsmål godkjent.

KJM1140 - Biokjemi 1 for kjemikere

Endringsrapport fra EpN - KJM1140

Endring: Faglærer ønsker å innføre midtveiseksamen.

Vedtak: Endringen er ikke godkjent.

KJM2601 - Fysikalsk kjemi II

Endringsrapporten er ikke lenket opp fordi endringen ikke kommer tydelig frem.

Endring under tillatte hjelpemidle. I tillegg til godkjent kalkulator er følgende tekst lagt til:

"Kompendium til KJM2601 er eneste trykte hjelpemiddel det er lov å ha med til eksamen. Kompendium kan ikke brukes som hjelpemiddel hvis det er gjort notater i den. (Understrekninger, markeringer, rettinger og små kommentarer til teksten unntatt). Det er studentens eget ansvar å skrive ut kompendium før eksamen - trykt kopi vill ikke bli utlevert.

Endelig er det lov å ha med 4 A4-sider (2 ark hvis skrevet på begge sider) med håndskrevne notater."

Vedtak: Endringen er godkjent

KJM5600 - Kvantekjemi

Endringsrapport fra EpN

Endring: Det innføres bokstavkarakter A - F istedenfor Bestått/Ikke bestått på masterversjonen av emnet.

Vedtak: Endringen er godkjent

KJM0100V - Grunnleggende kjemi i naturfag

Endringsrapport fra EpN

Endring: For alle EVU-emner flyttes informasjon om datoer og frister til høyre marg. Dette feltet kan redigeres etter fristen for EpN.

KJM5050

Vedtak: Endringene som ble lagt frem på møtet er godkjent

Sak 05/2020 - Studiebarometeret 2019

Alle studieprogrammer er pålagt å gjennomføre årlige undersøkelser for å måle studiekvalitet. På Kjemisk institutt har vi ikke en egen undersøkelse av studentenes opplevelse av studiet, men bruker Studiebarometeret som vårt verktøy på dette området. Studiebarometeret er en studiekvalitetsundersøkelse utviklet av NOKUT, og gjennomføres årlig.

Kjemi:

Nedenfor finner dere et sammendrag (med kommentarer) av resultatene for bachelorprogrammet i kjemi og biokjemi, og masterprogrammet i kjemi. Dere kan også se de fullstendige resultatene for de to studieprogrammene, samt resultatene for Studiebarometeret på fakultetsnivå.

Referat fra Programrådet i kjemi: Rask gjennomgang av studiebarometerets resultater. For bachelor er tilbakemeldingene generelt gode. Høy score på veiledning og tilbakemelding. Lav score på studentmedvirkning og tilknytning til arbeidsliv. Det jobbes med å utvikle et praksisemne ved KI.

For master er tilbakemeldingene nedadgående. Dette er første kull på nytt masterprogram, og noe av nedgangen kan nok skyldes "barnesykdommer" på nytt program. Ok tilbakemelding på undervisning, mens organisering og studentmedvirkning scorer lavt. Økt bemanning i studieadministrasjonen våren 2020 håper å kunne hjelpe. Viktig å synliggjøre kompetansen studentene tilegner seg gjennom masterstudiene. Programråd etterlyser et sterkere alumni-nettverk.

MENA:

Nedenfor finner dere et sammendrag (med kommentarer) av resultatene for bachelorprogrammet og masterprogrammet i Materialvitenskap for energi og nanoteknologi, samt de fullstendige resultatene for de to studieprogrammene. Resultatene vil bi diskutert i neste programrådsmøte for MENA.

Studiebarometeret 2019, rapport for bachelorprogrammet i Materialvitenskap for energi og nanoteknologi.

Studiebarometeret 2019, rapport for masterprogrammet i Materialvitenskap for energi og nanoteknologi.

Sak 06/2020 - Emneevaluering 2019

Det er kun kommet inn 4 sluttrapporter fra høstsemesteret 2019. Saken flyttes til neste møte som vil dedikeres til ny oppbygning på bachelorprogrammet i Kjemi og biokjemi og emnevealueringer for hele 2019.

Sak 07/2020 - Eventuellt.

Publisert 21. feb. 2020 15:39 - Sist endret 12. mars 2020 16:37