Referat fra møtet 06.03.2024

Kl 12:15 - 13:45, Fysikkbygningen fakultetsstyrerommet.

Tilstede:

Fra MNSU: Adam Monev Myrvang, Jenny Lillebostad, Karl Elwyn Brown, Alina Krogstad.

Fra fakultetet: Knut Mørken, Yvonne Halle (sak 1 og 2), Øystein Bergkvam (sak 3), Marianne Jacobsen (referent).

Sak 1: Studiebarometeret v/ Yvonne Halle

Gjennomgang av resultater fra Studiebarometeret 2023. Se presentasjon.

For å kunne bruke resultatene er vi avhengig av en høy svarprosent. Ved for lav eller ensidig deltakelse blir feilmarginen høyere og resultatene blir ikke representative.

Resultatene blir brukt i mange sammenhenger og utover UiOs enheter (brukes bl.a. av KD, NOKUT, Riksrevisjonen).

Fakultetet oppfordrer fagutvalgene til å ta opp resultatene med sine institutter. Fakultetet vil i STUT ta opp kontakten mellom fagutvalg og institutt og nevne at det er ønskelig at man sammen ser på resultatene fra Studiebarometeret.

Sak 2: Studiekvalitetsmidler, v/ Yvonne Halle

MN-fakultetet lyser årlig ut midler til prosjekter for utvikling av studiekvaliteten. I tillegg lyser CCSE (Center for Computing in Science Education) ut midler til integrasjon av databeregninger i undervisningen.

For 2024 har de fleste instituttene søkt om midler og det er blitt delt ut kr. 1 861 684 i studiekvalitetsmidler og kr. 573 090 i CCSE-midler. Tilsammen ulike 29 prosjekter. Tildelte midler må brukes innen 2 år. Se presentasjon.

Sak 3: Emner med kolliderende eksamen, v/ MNSU

MNSU ønsker mulighet til å ta en utsatt eksamen når to emner har samme eksamenstidspunkt. Hvilke vurderinger ligger til grunn der en student søker om å ta et av to kolliderende emner som en utsatt eksamen? Hva gjelder hvis et fritt emne åpner opp for veldig mange andre emner senere?

For fakultetet er det viktig med likebehandling av studenter, og eksamensreglementet gir føringer. Det er ressurskrevende å skulle gi tilgang til å ta en utsatt eksamen i alle tilfeller ved eksamenskollisjoner. Eksamensreglementet må i så fall også oppdateres for å gi forutsigbarhet for studenter.

Det gis skjønn i tilfeller hvor f.eks eksamensdato ikke er kjent innen fristen for oppmelding. Det blir også tatt hensyn dersom emnekollisjoner fører til store problemer for studenten. 

Fakultetet vil ta en gjennomgang av dagens eksamensreglement for å se på om det er utilsiktede konsekvenser. Det er viktig for MNSU at man spesielt ser på frie emner som åpner mange dører videre. Saken vil bli orientert om på et kommende møte med MNSU.

Sak 4: Post-programstudierett, v/ MNSU

MNSU ønsker en diskusjon om muligheten for at ferdige programstudenter med avsluttet studierett kan fortsette å ta emner. Enkeltemneopptaket gir begrensede muligheter. Bakteppet er å skape tilpasningsdyktige studenter i en verden som endrer seg stadig raskere. Er det mulig å ha noen enkeltemneplasser til tidligere programstudenter?

MNSU ønsker ikke et eget opptak, men ønsker at tidligere programstudenter får en fordel foran andre enkeltemnestudenter. Fakultetet tar en diskusjon på om dagens ordninger for opptak til emner er tilstrekkelig.

Sak 5: Aktuelle saker, v/ Knut Mørken

I det kommende Livsvitenskapsbygget skal også deler av Institutt for biovitenskap inn. Det jobbes med å finne gode løsninger for dette.

Sak 6: Eventuelt

Ingen saker.

Publisert 18. mars 2024 13:32 - Sist endra 18. mars 2024 13:34