Møte i Studieutvalget 6. februar 2015

Tilstede: Solveig Kristensen, Knut Mørken, Hege Christensen, Dag Langmyhr, Tom Andersen, Tom Lindstrøm, Olav Sand, Jaan Roots, Eli Olaug Hole, Cathrine Tellefsen, Frode Hansen, Ina Kullmann, Hanne Sølna (referat)

Fraværende: Annik M. Myhre, Kristian Tuv

Saksliste

Sak Tema Sakspapirer
1 – HMS

Yvonne Halle presenterte resultater etter HMS kursene denne våren og sensuren som viser at 12% av studentene ikke oppfyller HMS-kravene på til sammen 29 bacheloremner denne våren. Det ble en diskusjon rundt det å gi dispensasjon vs å holde på at HMS kursene er obligatoriske. Forhold som ble diskutert var graden av informasjon, forankring hos vitenskapelige, fleksibilitet for studentene, troverdighet i forhold til klare beskjeder om at HMS er obligatorisk, likebehandling av studenter idet mange faktisk har gjennomført opplæringen, betydningen av faktisk å ha fullført en HMS opplæring som del av en MN utdanning og det faktum at neste semesters HMS opplæring etter planen blir digitalisert. Studiedekanen vil fatte en beslutning i løpet av dagen på bakgrunn av innspillene fra studieutvalget.

 

2 -Utdanningsmidler MN fakultetet har fått økte midler til utdanning de siste årene. Disse midlene går til en del felles tiltak som programseminarer, gruppelærerseminar, utdanningsseminar, semesterstart, piloter på digital eksamen, Devilry, CSE, kommunikasjonsemne, frikjøp av instituttansatte og så lyses det ut midler til instituttene. Studiedekanen ba om råd og innspill på hvordan midlene som lyses ut til instituttene best kan utnyttes til forbedring av utdanningen. I og med at midlene er øremerket var det et ønske om at en del av midlene ble overført uten føringer fra fakultetet og etter en fordelingsnøkkel. Rapportering til fakultetet om hva midlene har vært brukt til er viktig for å kunne erfaringsdele om gode tiltak og effekter.  
3 - InterAct - programrevisjonen

Instituttene skulle innen 1. februar sende inn innspill på faglig profil for instituttet som et utgangspunkt for faglig profil på utdanningen innen faget. Vedlagte notat er innspillene fra IFI, IBV og Fysisk institutt. Jan Roots og Hege Christensen presenterte innspill fra henholdsvis Kjemisk institutt (vedlagt) og Farmasøytisk institutt. Flere instituttet melde rom gode prosesser og at det nå har "løsnet" litt i arbeidet. De nærmeste ukene kommer vi til å utveksle informasjon og erfaringer på tvers av instituttene slik at gode erfaringer kan komme alle til gode.

 

Notat med innspill

Presentasjon fra Kjemisk institutt

     

 

Publisert 9. feb. 2015 13:46 - Sist endra 9. feb. 2015 14:00