Møte i Studieutvalget 24. aug. 2016

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Hanne Sølna (MN), Tom Andersen (IBV), Dag Langmyhr (IFI), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Tom Lindstrøm (MI), Hege S. Christensen (FAI), Annik Myhre (Geo), Frode Hansen (ITA), Anne-Lise Hansen (MN), Yvonne Halle (MN), Stian Løvold (UNIK), Morten Østigard (studentrepresentant), Andreas Tandberg (MN, referent). 

Fravær: Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Anja Maria Aardal (studentrepresentant)

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Orienteringer ved studiedekan Solveig Kristensen

MN arrangerer MNT-konferansen 30.–31. mars 2017 sammen med Universitets- og høgskolerådet og Nasjonalt senter for realfagsrekruttering. MN ønsker å delta bredt med foredrag, og utdanningslederne får i oppgave å distribuere "Call for papers"-lenken og konferansens nettside til faglig ansatte på instituttene (se høyre marg). Innsendte konferansebidrag vil bli vurdert av en review-komité, og de som får antatt konferansebidrag får i etterkant av konferansen tilbud om å videreutvikle konferansebidragene til artikler i tidsskriftet SoTL (Nordic Journal of STEM Education). for inspirasjon, Se godkjente vitenskapelige bidrag fra MNT-konferansen 2015 i høyre marg.

Solveig informerte om Nasjonalt råd for teknologisk utdanning (under Universitets- og høgskolerådet) der Solveig er med i arbeidsutvalget. NRT har som oppgave å samordne og styrke norsk teknologisk utdanning og har representanter fra alle de seks universitetene, samt statlige høgskoler. Solveig holder utdanningsutvalget oppdatert om sakene rådet tar opp.

Vi minner om at NOKUT kommer på "site visit"  onsdag 7. septemer for å vurdere SFU-søknaden fra Fysisk institutt.

MNT Call for papers

MNT 2017 nettside

Vitenskapelige bidrag 2015

Beste Uniped artikkel 2015 - fra MN om CSE

2 – Neste fase av InterAct-prosessen. Hva er viktig for å få til gode prosesser og gode resultater?

Knut Martin Mørken innledet om neste fase av InterAct-prosessen (se presentasjon i marg). Vi fortsetter arbeidet med nettekstene, nå med særlig fokus på "hva lærer du"-delen av programsidene. Planen er at studieweb-gruppa leser disse tekstene og gir generiske tilbakemeldinger, uten å endre i selve tekstene. I neste fase kaller Interact-gruppa inn til en arbeidsstue der studieplan, studieadministrasjon, eksamensadministrasjon og faglige i felleskap kommer frem til endelige nettekster. Vi jobber sammen to og to institutt og lar instituttene gi tilbakemelding på hverandres tekster. 

Avslutningsvis tok vi en runde rundt bordet og gikk gjennom hvor langt de ulike instituttene er kommet i arbeidet med emnepresentasjonene. De fleste av instituttene ser ut til å være godt i gang med dette arbeidet. I høyre marg ligger skjema for hvordan man oppretter/endrer emner, retningslinjer for emnebeskrivelsene, samt en mal til fremgangsmåte når emnekomiteene skal skrive emne-luber. I margen ligger også Cathrine Tellefsens notat om studentaktive læringsformer. 

Det ble kommentert at det i neste fase av InterAct-arbeidet blir viktig å hente inn bestillinger gjennom forhåndsdefinerte maler så langt det lar seg gjøre. Programrevisjonen vokser i omfang, og det er viktig å sikre ryddige arkiveringsrutiner. 

Presentasjon Knut

Retningslinjer emnebeskrivelser

Skjema – oppretting av emne

Studentaktive læringsformer

3 – Eventuelt

Solveig informerte om at Anne-Lise Hansen har sendt et brev til Tom Andersen (IBV) om R2-krav og prøveordningen som IBV er med på fra 2019. Dette brevet blir nå sendt videre til UiO sentralt.

Solveig har vært i møte med instituttbestyrerne på FI, MI og IFI om masterprogrammene Computational Science og Data Science. Solveig holder Studieutvalget videre orientert om denne prosessen. 

 
Publisert 30. aug. 2016 15:19 - Sist endra 11. mars 2020 14:55