STUT-møte 8. mars 2023

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Hanne Sølna

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

  • IFI skal ha et nyansatt-seminar for sine 25 nye faste ansatte. Teamet "utdanningskultur" står på agendaen for morgendagens seminar. IFI vil gjerne at MN setter opp opplæring til nyansatte (administrative IT-systemer og annet), og gjerne regelmessig hvert år. 
  • Dosentstillingen var oppe på instituttledermøtet. Det kommer mer om denne saken på neste STUT.
  • Det er mange seminarer om chatGPT for tiden. KURT har bl.a. seminar om dette 28/3. Vi lager en samleoversikt over alle disse seminarene og sender ut til utdanningslederne. 
  • LINKs seminarserie "Snakk om:.." går på onsdager og krasjer med STUT-møter. Dette er viktige seminarer for utdanningslederne, og vi flytter de to aktuelle STUT-møtene til den 24/3 og 14/4 kl. 08:30–10:00.

 

Sak 2:  Retningslinjer for undervisningsplanlegging (oblig-rapport)

Tone Gregers la frem forslag til retningslinjer for undervisningsplanlegging (jf. rapport om obligatoriske innleveringer). Se forslaget i høyre marg. 

Momenter fra diskusjon:

  • FAI: bør vi også dele inn lubene i Nokuts tredeling?
  • FI: det bør stå antall obliger og tidspunkt for innlevering på emnesider.
  • Student: Ønsker 2 muligheter for innleveringer på obliger (om underkjent). MI har bare én innlevering.

Forslag: retningslinjer for undervisningsplanlegging

Sak 3: MNs samfunns- og næringslivskontakt

MNs samfunns- og næringslivskontakt Eva Dugstad presenterte sitt arbeid og sin handlingsplan. Se presentasjon i margen.  

Samfunn og næringsliv MN - handlingsplan

Sak 4:

Tiltak for å bedre gjennomføringen på sentrale grunnemner

Denne saken var utsatt fra forrige møte. Basert på gjennomgangen av karakterstatistikk på STUT i februar, har instituttene planer om tiltak for å bedre gjennomføringen på sentrale grunnemner? 

KI har en del stryk. KI utvider forkurset sitt, slik at studentene er bedre forberedt. KI ønsker også å la eksterne institusjoner bidra med motivasjonsvideoer på nett. KI kommer dessuten til å ha økt fokus på å løse tidligere eksamensoppgaver og på regning.

FI etterlyser mer avansert frafallsstatistikk. Det er oppmeldingstall og så vurderingsmeldt-tall etter oblig-rensing. Men lite midt imellom disse to punktene.

 
Publisert 13. mars 2023 19:57 - Sist endra 13. mars 2023 19:57