STUT-møte 14. april 2023

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Hanne Sølna

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

Dato for programrevisjon-seminaret (se referat fra forrige møte) blir fredag 5/5 i  Botanisk hage. Invitasjon kommer.

 

Sak 2: Resultat av hjemmelekse om instituttenes opptakskapasitet 

Instituttene skulle før påske sende MN oversikt over hvor mange studenter hvert BA- og MA-program har kapasitet til å ta opp H23 (se STUT-referat fra 15/3). Ikke alle instituttene har sendt en slik oversikt, og de som ennå ikke har gjort dette blir bedt om sende oversikten innen neste STUT-møte. 

Når søkertallene foreligger må man vurdere kapasitet både mtp overbooking, og ev. også flytting av studieplasser.

I diskusjonen som fulgte kom det spørsmål om den nye økonomiske modellen og finansiering av nye studieprogram. Det tar jo tid før man begynner å generere studiepoeng og får inn penger. Hvordan blir selve etableringen av nye programmer finansiert? MN jobber videre med dette spørsmålet, og saken kommer opp igjen 

 

Sak 3: Endringer i studietilbud f.o.m 24/25 (notat til UiO)

 

MN har sendt inn innmelding av endringer i studietilbud fra og med studieåret 2024/25 til UiO (se høyre marg).

Notatet har et eget avsnitt om honours-tillegg og ulike sertifikater ved UiO, som det nå er en del snakk om. MN støtter arbeidet med slike sertifiseringer og minner om at det må følge nødvendige ressurser til  gjennomføring. MN er vertsfakultet flere for slike kommende sertifsieringer, bl.a. «Life Science Innovation Certificate», som er et samarbeid mellom MN og Medfak (oppstart V24).

Endringer studietilbud 24/24 (notat)
Sak 4: Opprykk til  1. lektor og dosent

Saken ble utsatt til neste møte

 

Sak 5: Endelig plan for Store fysiske lesesal

Andreas Tandberg og Knut presenterte  endelig plan for Store fysiske lesesal og tidsplan fremover. Se detaljer i presentasjon i margen.

Endelig plan Store fy

Sak 6: Instituttkvarteret

Tone Gregers (KURT) orienterte om at det er et arrangement kalt "Realfagskrisen" på Domus Bibliotheka 25. april. Ingen fra MN deltar i panelet,men NTNU og lektorprogrammet er representert.

Helge Balk (FI) tok opp spørsmålet om ChatGPT og spørsmålet om hvorvidt dette er et lovlig hjelpemiddel på hjemmeeksamen eller ikke. Dette er et spørsmål som opptar flere og flere av de UiO-ansatte. MN forsøker å finne ut om UiO har planer om å opprette en arbeidsgruppe e.l. for avklaringer på dette området. Denne saken kommer opp igjen på STUT.   

 
Publisert 24. aug. 2023 15:25 - Sist endra 24. aug. 2023 15:25