Referat styremøte 19. desember 2012

Fysisk institutt 20.12.2012

Til: Styrets medlemmer/varamedlemmer 

 

Fra: Instituttadministrasjonen

 

Referat fra styremøte
Tidspunkt: Onsdag 19.12.2012 kl. 10.15 - ca. 12.20

Vitenskapelig personale: Einar Sagstuen, Ellen K. Henriksen, Alex Read, Jøran Moen

Teknisk/administrativt personale: Ole Dorholt, Katrine Langvad

Studentrepr.: Mari Fenn Kristiansen, Espen Murtnes  

Fra administrasjonen: Lars Bernhardsen

I tillegg deltok Øystein Prytz, men ikke som formelt medlem fordi han 1.12 har begynt i en fast stilling ved instituttet, og følgelig ikke lenger kan representere de midlertidig ansatte i styret

 

Forfall: Maiken Pedersen

SAK IS 54/12 Godkjenning av dagsorden
 

Vedtak:

Dagsorden ble godkjent.

SAK IS 55/12 Referat fra forrige styremøte 22. november
 

Vedtak:

Referat fra styremøte 22. november ble godkjent.

SAK IS 56/12 Vedtakssak budsjett 2013
 

Bakgrunn:

Budsjettnotat som gjelder langtidsbudsjettperioden 2013-2017. Budsjetteringen er basert på tildelinger for 2013 som er omtalt på s. 8 i notatet. De detaljerte budsjettallene er også angitt. Styret bes merke seg at en utstyrsegenandel på 400 kkr. (til NorTem) ikke er hensyntatt i fremlagt budsjett.

 

Vedtak:

Styret tar det fremlagte budsjett for perioden 2013 -2017  til etterretning. Styret godkjenner rammen for tildeling til drift for 2013, inkludert en pott på 0,5 MNOK til sk. interne satsninger.

SAK IS 57/12 Vedtakssak- sakkyndig komite ifm. utlyst prof. II-stilling innen halvlederfysikk
 

Bakgrunn:

Forslag til medlemmer av sakkyndig komite ifm. utlyst prof. II-stilling innen halvlederfysikk ble ettersendt. Styret bes merke seg at komiteen ikke har noe kvinnelig medlem. 

 

Vedtak:

Styret godkjenner fremlagt forslag til sakkyndig komite. I oversendelsen til MNF vil det bli spesielt begrunnet hvorfor komiteen mangler kvinnelig representasjon

SAK IS 58/12 Vedtakssak- rutine for styrebehandling av rapport fra hhv. sakkyndig komite og intervjukomite ifm. faste, vitenskapelige stillinger
 

Bakgrunn:

Det henvises til sak 52/12 i forrige styremøte- se http://www.mn.uio.no/fysikk/om/organisasjon/styret/moter/2012/referat-mote-221112.html- hvor det ble kommentert til at Instituttstyrets tidligere vedtak om at man ikke ønsker å behandle intervjukomiteens innstilling i styret ifm. faste, vitenskapelige stillinger, må revurderes. Det er utarbeidet et notat i sakens anledning, med beskrivelse av hvordan instituttledelsen ønsker at styrebehandlingen i slike saker skal skje.

 

Vedtak:

Styret godkjenner de rutiner som er beskrevet i fremlagt notat.

SAK IS 59/12 Vedtakssak- utlysning av teknisk stilling tilknyttet Instrumentverkstedet
 

Bakgrunn:

Det henvises til notat fra Adm. leder hvor det bes om godkjenning fra styret til å lyse ut en fast stilling tilknyttet Instrumentverkstedet. 

 

Vedtak:

Styret vedtar å lyse ut en teknisk stilling til Instrumentverkstedet snarest. Instituttledelsen v/ Adm. leder bes utarbeide en utlysningstekst i samråd med leder på Instrumentvekstedet og brukermiljøene.

SAK IS 60/12 Vedtakssak- innstilling fra sakkyndig komite ifm. utlyst stilling som 1. aman. innen akseleratorfysikk
 

Bakgrunn:

Det foreligger nå en uttalelse fra sakkyndig komite ifm. utlyst 1. am.-stilling innen akseleratorfysikk, og denne ble sendt ut per e-post. Det er i tillegg utarbeidet et notat fra Instituttledelsen med forslag til vedtak i saken.

Alex Read forlot møtet da denne saken var oppe.

 

Vedtak:

Instituttstyret stiller seg bak anbefalingen fra den sakkyndige komiteen og stiller seg også bak forslaget om ikke å gjennomføre prøveforelesning og intervju ifm. denne stillingen. Videre ber styret administrasjonen om å videresende saken til MNF for endelig behandling i fakultetets Tilsettingsutvalg.

SAK IS 61/12 Orienteringssaker
 

Ansatte/sluttet:

  • Yvonne Rinne Dåbakk har tiltrådt i post.doc.-stilling for en periode på 3 år f.o.m. 01.12.12. Stillingen er eksternt finansiert via personlige postdoc.-midler fra NFR..
  • Luiza Angheluta har fått forlenget sin post.doc.-stilling for perioden 01.01.13 - 30.06.13. Forlengelsen er finansiert av Fysisk institutt.
  • Frank Olsen er ansatt som overingeniør i 6 mnd. f.o.m. 01.01.13 - 30.06.13. Stillingen er tilknyttet prosjektet Multiscale Physics on the Computer, og skal lønnes i 5 mnd. fra dette prosjektet og 1 mnd fra basis.
  • Klaus Magnus H. Johansen sin stilling som forsker (SKO1109) er forlenget for perioden 15.01.13 - 31.12.13. Stillingen er internt finansier, dels via basis og dels via "SIMS"-midler tildelt fra MNF.
  • Lasse Boy Novock Clausen har tiltrådt i postdoc.-stilling for en periode på 4 år f.o.m. 01.12.12. Stillingen er finansiert for 4 år, og er ment å "erstatte" Jøran Moen som tiltrer som Instituttleder 01.01.13. Det jobbes med å få stillingen delfinansiert av MN-Fakultetet, men foreløpig er dette uavklart.
 

Aktuelle saker:

 

Disputerte:

  • Yngvild Linnea Andalsvik- 23.11.12: "Solar Wind-Magnetosphere-Ionosphere Interactions During Passage at Earth of Interplanetary CMEs”
  • Christian Tronstad- 07.12.12: ”Developments in clinical impedance-based biomedical sensors”
  • Håkon Brox- 07.12.12: "On the enviroment-induced decoherence in quantum devices".
SAK IS 62/12 Eventuelt
 

Det var her tre "saker":

  • Instituttleder takket avtroppende styret for flott innsats gjennom de siste 4 årene
  • Styret takket Instituttleder Einar Sagstuen for hans innsats
  • Alle styrets medlemmer ønsker hverandre God Jul og Godt Nyttår

Einar Sagstuen
instituttleder

Lars Bernhardsen
administrativ leder

 

Publisert 20. des. 2012 16:51 - Sist endret 20. des. 2012 16:51