Innkalling til programrådsmøte

Tid: 05. november 2020, klokka 10.00

Sted: Digitalt møte på Zoom

Saksliste

Saks-nummer

Beskrivelse av sak
08/20

Godkjennelse av innkalling

Forslag til vedtak: Innkalling godkjennes
 

09/20

Godkjennelse av referat

Referat fra 22.09.2020

Forslag til vedtak: Referat godkjennes
 

03/20

Opptakskrav til masterprogrammet

Få av dagens masterstudenter kvalifiserer på dagens opptakskrav. Det ble i forrige programrådsmøte diskutert konsekvensene av dette og at vi bør forsøke å endre opptakskravene til programmet. Espen fikk i oppdrag å lage noen konkrete forslag som et utgangspunkt for en diskusjon hvor vi kan finne frem til konkrete forslag.

Eksempler på forslag til nye opptakskrav

Mange av forslagene er veldig annerledes fra dagens opptakskrav, men de er ment å vise frem variasjonen av muligheter.

 

Forslag til vedtak:

Konkrete forslag til endringer av opptakskrav for begge studieretninger sendes på høring til fagmiljøer og studieadministrasjoner ved Fysisk institutt og Institutt for informatikk, og godkjennes på et senere møte eller på sirkulasjon.

 

07/20

 

Writing Science ved ELITE

Ved forrige programrådsmøte ble det diskutert om ELITE skulle bli med på Writing Science og det ble etterlyst hva som ville kreves av deltakelse fra kontaktpersoner. Ansvarlig for Writing Science har skrevet dette notatet.

Forslag til vedtak:

ELITE bestemmer seg for hvorvidt de skal bli med på Writing Science fra 2021.
 

10/20

Anbefalte emner i programmet

Bakgrunn
Verken bachelorprogrammet eller noen av studieretningene i ELITE har anbefalte emner på programsidene. I timeplanleggingen forsøker man å lage kollisjonsfrie timeplaner for emner som er anbefalt, noe som nå gjøres mer tilfeldig for ELITE-studentene.

Programkoordinator foreslår at hver av studieretningene kommer med to til tre anbefalinger av emner som studentene kan velge. Anbefalingene kan godt differensieres utfra spesialisering, slik for eksempel Teoretisk fysikk har gjort.

På bachelornivå bør det også være anbefalte emner, og også her kan det differensieres etter hva studentene ønsker å gjøre på master.

Forslag til vedtak

Kontaktpersoner og programråd bes sende forslag til programkoordinator, som kan godkjennes ved neste møte eller på sirkulasjon.
 

11/20

Statistikk ELITE 2020

Side med statistikk for bachelor- og masterprogrammet

For å se statistikken må man logge på med <brukernavn>@uio og UiO-passord. Det kan være lettere å se på statistikken ved å velge fullskjerm-modus.

Siden viser statistikk fra en forhåndsdefinert rapport fra Tableau Studier, for ELITE bachelor 2017-2020 og master 2018-2020. Statistikken gjennomgås raskt under møtet. 

Det er programrådet som bestemmer hva slags statistikk som ønskes, så det kan også vurderes om det er noe annet enn det som er i rapporten som kan være interessant.

Har du ikke tilgang til Tableau, kan PDF-versjoner ses her:

ELITE Bachelor - ELITE Master
 

06/20

Hvis
tid.

Endringer i emner ved Fysisk institutt

Som nevnt i forrige møte vurderer Fysisk institutt og programmet Fysikk og astronomi større endringer i emner undervist i første året. Ørjan oppdaterer på status i dette arbeidet.

 

00/20

Eventuelt

Eventuelt saker kan gjerne sendes inn på forhånd eller foreslås i begynnelsen av møtet.
 

 


Programrådsleder

Ørjan G. Martinsen

 

 

Sekretær i programrådet

Espen Murtnes

 

Publisert 2. nov. 2020 14:23 - Sist endret 5. nov. 2020 09:30