STUT-møte 18. januar 2023

Knut Mørken, Hanne Sølna, utdanningsledere, studentrepresentanter samt andre fra MNs studieseksjon var til stede fysisk eller gjennom videokonferanse-verktøyet ZOOM. referat: Andreas Tandberg

Sak

Tema

Sakspapirer

Sak 1: Orienteringer

  • Arbeidsgruppen som skal jobbe med opptakskravene til BA-programmene våre (se STUT 11/1), har første møte i morgen.
  • MI har sendt en liste til MN der de foreslår  forenkling av en del administrative rutiner for å frigjøre ressurser i en økonomisk vanskelig tid. Planen er å bruke de ev. frigjorte ressursene til arbeid med rekruttering og gjennomføring. Dette er et godt initiativ, og vi tar en runde på dette også blant resten av instituttene på et snarlig STUT-møte.
  • Studiekvalitetsmidlene (SKM) for 2023 er utlyst (utdanningsledere fikk e-post 18/1 og videreformidler til undervisere/fagmiljøene).  Det blir et Real prat-arrangement om studiekvalitetsmidlene den 1/2, der bl.a. tidligere SKM-mottakere presenterer prosjektene sine.
  • KD foreslår å redusere stipendandelen ved dekning av skolepenger til utdanning utenfor Norden. UiO er redd dette vil påvirke mobiliteten til studentene negativt. For MN tror vi spesielt dette kan gå utover Grunderskolen, der deler av studiet foregår i utlandet. Se KDs notat, UiOs høringssvar samt MNs kommentarer til UiO, i margen.

  • Det har kommet ny videoopptakstjeneste ved UiO, Panopto (se STUT 11/1). Det kommer en Panoptoe-pilot ved MN. Om du har emner som ønsker å være med i pilot,  eller om du har spørsmål, kontakt h.e.kleivane@mn.uio.no.

KD – stipendkutt

UiO – stipendkutt

MN – stipendkutt

Sak 2: Bærekraft

Knut Mørken innledet om bærekraft i utdanningene våre (se presentasjon i margen). Anja Røyne presenterte 2 ulike utkast til nettsider, der bl.a. hvert institutt har en egen seksjon om hvordan de jobber med bærekraft i forskning og utdanning. Anja sender ut lenker til nettside-utkastene til utdanningslederne. Vi avgjør hvilken nettside vi ønsker å beholde, på neste STUT.

Bærekraft

Sak 3: Studentdemokrati

Marianne Jacobsen presenterte saken. I UiOs årsplan står det at UiO skal "utarbeide retningslinjer for studentdemokrati og studentmedvirkning på fakultets- og instituttnivå. Retningslinjene skal legge til rette for at studenttillitsvalgte på enhetene opererer under forutsigbare vilkår."

Utfra tiltaket gjengitt over, har Studieavdelingen ved UiO laget forslag til retningslinjer. Dette forslaget er nå ute på høring hos fakultetene. 

Se sammendrag av høringsforslaget i margen til høyre. Send ev. innspill på UiOs høringsforslag til marianne.jacobsen@mn.uio.no innen 1/2 2023. UiOs høringsforlag i sin helhet vil bli lagt ut i margen snarlig.

Studentdemokrati

Sak 4: Nytt læringssenter i store fysiske lesesal Andreas Tandberg presenterte planene for oppgradering til nytt læringssenter i Store fysiske lesesal. Se detaljer i presentasjon til høyre. Saken kommer opp igjen på neste STUT.  Store fy
Sak 5: Instituttkvarteret Karianne Lilleøren (GEO) meldte om uvanlig høy strykprosent på høstens eksamener. Karianne vil gjerne høre fra andre institutt om de opplever lignende tendenser og ev. har tanker om forklaringen på hvorfor det er slik.  
Publisert 22. jan. 2023 17:55 - Sist endra 22. jan. 2023 17:55